Ero psoriasis ja ekseema – Nulallergi.dk
Ohita ja siirry sisältöön

Henkilökohtainen palvelu

Toimitus alkaen 10 euroa

Asiakaspalvelu

Ero psoriasis ja ekseema

Kutina on yhteinen ongelma, että monet tanskalaiset tietävät. Kutina on usein, koska iho on kuiva ja kutina on yleensä vähenee, jos voidella kentälle esimerkiksi kosteusvoidetta. Ehkä olette kuulleet sekä psoriasis ja ekseema, joka on monella tapaa ei ole orpo. Mutta oletteko todella tietää ero näiden kahden taudin? Jos ei, voit lukea tarkemmin tämän sivun, jossa katsomme eroa psoriasis ja ekseema.

Mikä on psoriasis?

Psoriasis on krooninen ihosairaus, luultavasti neljä viiteen prosenttiin meistä kärsivät. Jos sinulla on psoriaasi, teidän solut orvaskedessä jakaa normaalia nopeammin. Lisäksi siellä tapahtuu tulehdusreaktion ihon, joka muodostaa näkyvän skaalaus ja punoitus ihoa. Psoriasis yleensä esiintyy muodossa enemmän tai vähemmän hilseileviä laikkuja, jotka voivat istua missä tahansa iholla. Vauriot vaikka useimmiten kyynärpäissä, polvissa ja päänahan.

Psoriasis voi esiintyä myös seuraavissa muodoissa:

  • ihon taittuu muodossa punaisia ​​täpliä ilman asteikot esimerkiksi nivusten tai nivusten
  • naulat muodossa paksuuntuminen kynsien, joka myös helpompi löysää
  • kyynel psoriasis useimmissa kehon laukaisee streptokokkitartunta kurkussa
  • pustelipsoriaasi muodossa pieni, keltainen rakkuloita, kuume ja huonovointisuus.

Syy psoriasis on tuntematon, mutta on luultavasti useita tekijöitä, jotka tulevat esille. Toisaalta tiedämme, että tauti ei tartu. Ihottuma Tets punainen väri johtuu kudoksen reaktio ihoa.

Hoito voi keventää psoriaasin merkittävästi. Hoito riippuu kuinka kovaa vaikuttaa ihosairaus. Useimmat voi ratkaista paikalliseen hoitoon.

Mikä on ekseema?

Ihottuma on krooninen, tulehduksellinen ihosairaus. Ei siis ole kysymys joko bakteereita tai viruksia. Puolestaan ​​aiheuttaa tulehdusta alueen kutinaa ja punoitusta. Atooppinen ekseema on luultavasti tunnetuin tyyppi ekseema. Se on perinnöllinen ekseema tyyppi, joka yleensä vaikuttaa lapsille. Atooppinen ekseema antaa kuiva, kutiava iho, ja se voi helposti syntyä infektioita. Lisäksi iho on usein punainen ja paksuuntunut.

Lisäksi myrkyllisiä ekseema usein ihottuma sairaus, joka voi ilmetä, jos esimerkiksi pesemällä kädet usein tai usein altistaa ihoa pesuaineita. Kun ekseema on puhkeamista, ihon ylin kerros, joka on rikki. Ekseeman oireiden voi näin ollen voidaan vähentää soveltamalla kosteusvoidetta. On tärkeää käyttää voiteita, joilla on korkea rasvaprosentti hoitoon ja ehkäisyyn ekseema. Klo Nulallergi voit muun muassa löytää monenlaisia ​​voiteet kutinaa, ärsytystä ja ihottumaa.

Mitä eroa on psoriasis ja ekseema?

Se voi olla vaikea erottaa toisistaan ​​psoriasis ja ekseema, koska molemmat sairaudet ovat kroonisia. Molemmat taudit vuorotellen kausia alkaminen ja lieveneminen sekä tuhoalueilla ovat punaiset ja kutiavat. Toisin kuin psoriasis on alueilla, joilla on ekseema usein ohuempi ja vähemmän hilseilevä. Lisäksi, ekseema tyypillisesti esiintyy muilla alueilla kuin psoriasiksen. Ekseema esiintyy esimerkiksi ihopoimuissa polvissa ja kyynärpäissä, ja kaulan ja kädet.

Kun tiedät, onko sinulla ekseema tai psoriasis, tiedät myös, kuinka voit mahdollisesti oireiden hoitoon. Yhteyttä lääkäriin ja olla hudundersøgelse.




Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista

3-5 päivän toimitus

.. men kan vi gøre det hurtigere - gør vi det!

Toimitus alkaen 10 euroa

og ellers er fragt prisen fra 39 kr.

30 päivän palautusoikeus

på dine allergivenlige produkter