Ihonhoito korona-aikana! Lääkärin neuvo! – Nulallergi.dk
Ohita ja siirry sisältöön

Henkilökohtainen palvelu

Toimitus alkaen 10 euroa

Asiakaspalvelu

Ihonhoito korona-aikana! Lääkärin neuvo!

Lääkärinä pesen tai desinfioin joskus käsiäni yli 100 kertaa, ja siksi olen oppinut niin paljon, että minun on huolehdittava ihostani.

Nyt kaikki ovat noudattaneet käsihygieniaa, kuten sairaaloissa. Jos noudatat Tanskan terveys- ja lääkeviraston käsihygieniaa koskevia ohjeita, on olemassa vaara, että kätesi päätyvät kuivalle ja halkeilevalle iholle.

Käsienpesu on tehokkain tapa ehkäistä tartuntojen leviämistä. Mutta ihotautilääkärit varoittavat nyt, että uudet tottumuksemme voivat aiheuttaa iho-ongelmia. Esteiden toiminta tuhoutuu ja immunologinen sietokyky häiriintyy, mikä lisää ihoallergian riskiä. Saippua ja vesi voivat huuhtoa pois lian ja virukset, mutta valitettavasti se poistaa myös ihon suojaöljyt, jolloin se kuivuu.

Voit vaihdella alkoholipohjaisilla käsienpudottimilla, jotka ärsyttävät vähemmän ja tappavat viruksia. Mutta alkoholi ei poista likaa ja epäpuhtauksia, joten emme pääse täysin usein käsienpesuun.

Siksi ole nirso valitessasi käsisaippuaa. Käytä kosteuttavaa allergiatonta saippuaa. Pese kädet varovasti haaleassa vedessä vähintään 20 sekunnin ajan ja kuivaa ne varovasti. Taputtele tai taputtele ne kuiviksi hankaamisen sijaan.

Kun kädet ovat kuivat, on tärkeää pitää iho kosteana. Jos iho on haljennut ja karkea, estetoiminto on vaurioitunut, mikä antaa bakteereille ja viruksille vapaan suojan. Käsien puhdistusainten vaikutus ei myöskään ole optimaalinen vaurioituneeseen ihoon. Se voi siis päätyä noidankehään, jossa kivun ja kivun vuoksi vähentää käsienpesua ja desinfiointia. Lisää siksi kosteutta ihollesi ja tee tavalliseksi tavaksi lopettaa käsienpesu rohkealla pehmentävällä kosteusvoiteella. Voidittain voi vaihdella, jos kädet ovat hyvin hoidettuja eivätkä tarvitse yhtä paljon kosteutta.

Tuo oma saippua ja kerma aivan kuten saatat tuoda käsien puhdistusainetta ja tiedät, elle altistat ihosi.

Käsien pitäminen hyvässä kunnossa on minulle terveydenhuollon työntekijänä tärkeää, mutta nyt olemme kaikki samassa veneessä – joten pidä huolta ihostasi, sinun on tällä hetkellä huolehdittava niin itsestäsi kuin muistakin.

                                                                         Kaspar Nielsen, tohtori, nolla-allergia.

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista

3-5 päivän toimitus

.. men kan vi gøre det hurtigere - gør vi det!

Toimitus alkaen 10 euroa

og ellers er fragt prisen fra 39 kr.

30 päivän palautusoikeus

på dine allergivenlige produkter