Mikä on jotain kontakti -allergiaa? – Nulallergi.dk
Ohita ja siirry sisältöön

Henkilökohtainen palvelu

Toimitus alkaen 10 euroa

Asiakaspalvelu

Mikä on jotain kontakti -allergiaa?

Kosketusallergia on allerginen reaktio, joka tapahtuu, kun iho joutuu kosketuksiin allergeenin kanssa.

Allergeeni voi olla aine, johon olet alttiina työssä, kotona tai vapaa -ajan toiminnan yhteydessä. Kosketusallergia voi tapahtua myös allergeenille altistumisen jälkeen ihon ja iho-kosketuksen kautta, esim. Kun annat toiselle henkilölle käden. Allerginen reaktio kehittyy yleensä päivien tai viikkojen ajan ja aiheuttaa ihon kutinaan, muuttuu punaiseksi ja tulehtuneeksi. Vakavissa tapauksissa rakkuloita ja turvotusta voi esiintyä. Kosketus -allergia voi osua kaikkiin kehon osiin, mutta on yleisin löytää käsistä, kaulasta, kasvoista ja rinnan yläosasta.

On monia erilaisia ​​aineita, jotka voivat aiheuttaa kosketusallergiaa, mukaan lukien metallit (esim. Nikkeli), kemikaalit (esim. Lateksi), kasvit (esim. Myrkyllinen EFEU) ja kosmetiikka (esim. Hiusväri).

 

Kosketus -allergia on eräänlainen allerginen kontaktin ekseema

Jos sinulla on kontaktiallergia, on tärkeää välttää altistumista allergeenille. Jos et ole varma, mikä aiheuttaa allergiaasi, saatat joutua menemään lääkärille tai allergologille tutkimuksen suorittamiseksi. Käsittely sisältää tyypillisesti paikallisen steroidivoiteen tai voiteen käytön tulehduksen ja kutinan vähentämiseksi. Vakavissa tapauksissa voi olla tarpeen ottaa suun kautta otettavia steroideja. Jos saat vakavan allergisen reaktion (anafylaksia), sinun on mentävä sairaalaan hoidettavaksi.

 

Kuinka voit havaita allergian kontaktianergiat tai oireet?

Jos luulet, että olet saattanut olla yhteydessä allergeeniin, etsi oireita, kuten kutinaa, punoitusta ja ihon turvotusta. Nämä oireet esiintyvät tyypillisesti 24–48 tunnin sisällä altistumisesta allergeenille. Jos sinulla on aiemmin ollut reaktio allergeeniin, voit kehittää oireita nopeammin

Jos olet joutunut kosketuksiin allergeenin kanssa ja kehitä oireita, on tärkeää poistaa allergian lähde ja pestä vaurioitunut alue vedellä ja saippualla. Voit sitten levittää viileän kompression alueelle kutinan ja kivun lievittämiseksi. Jos oireesi ovat vakavia, mene lääkärille.

 

Kuinka estää kontakti -allergiaa?

Paras tapa estää kosketusallergiaa on välttää altistuminen allergeenille. Jos olet allerginen tietylle aineelle, muista lukea tarrat huolellisesti ja vältä tuotteita, jotka sisältävät allergeenia. Jos työskentelet aineiden kanssa, jotka voivat aiheuttaa kosketusallergiaa, käytä käsineitä ja muuta suojavaatetusta. Jos luulet, että olet saattanut olla kosketuksissa allergeenin kanssa, pese veden ja saippuan alue mahdollisimman pian.

Katso mahdollisuuksia hyväksi allergia- ja allergeeniset tuotteet

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista

3-5 päivän toimitus

.. men kan vi gøre det hurtigere - gør vi det!

Toimitus alkaen 10 euroa

og ellers er fragt prisen fra 39 kr.

30 päivän palautusoikeus

på dine allergivenlige produkter